ΕΣΕΕ: Ζητεί σύγχρονο πτωχευτικό πλαίσιο και «δεύτερη ευκαιρία» για τις ΜμΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΕΣΕΕ: Ζητεί σύγχρονο πτωχευτικό πλαίσιο και «δεύτερη ευκαιρία» για τις ΜμΕ.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΕΣΕΕ: Ζητεί σύγχρονο πτωχευτικό πλαίσιο και «δεύτερη ευκαιρία» για τις ΜμΕ

Για τις γενικές κατευθύνσεις του νέου πτωχευτικού πλαισίου και τις βασικές παραμέτρους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα υποστηρίζει τη ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενημερώθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας (δεξιά στη φωτογραφία), στη συνάντηση που είχε με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη το νέο πτωχευτικό πλαίσιο να είναι εναρμονισμένο με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, να εισάγει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης και να προβλέπει την όσο το δυνατόν ταχύτερη απεμπλοκή του έντιμου επιχειρηματία από τις διαδικασίες πτώχευσης, προκειμένου να του δίνεται πραγματική «δεύτερη ευκαιρία» για την επαναδραστηριοποίησή του στον επιχειρηματικό στίβο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρμούσης τόνισε πως στόχος του νέου πλαισίου είναι να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της αγοράς και σημείωσε πως η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επιζητά το διάλογο και τις προτάσεις των επιχειρηματικών φορέων, προκειμένου να απαλειφθούν από το πτωχευτικό δίκαιο όλα τα «αγκάθια» που έως σήμερα το καθιστούν στην πράξη ανεφάρμοστο για τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι το νέο πτωχευτικό πλαίσιο της χώρας πρέπει να είναι επί της ουσίας, αλλά και επί της διαδικασίας, πραγματικά φιλικό προς την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Αντίθετα δηλαδή με ό,τι συμβαίνει σήμερα, θα πρέπει με γρήγορες, αν είναι δυνατόν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και χωρίς κόστος, να δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους μιας επιχείρησης ή την πτώχευσή της στην έσχατη περίπτωση, χωρίς όμως αυτή να στερεί τη δυνατότητα στον έντιμο επιχειρηματία να γίνει ξανά ενεργός και να διεκδικήσει πρόσβαση στη ρευστότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, οι αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη διαμόρφωση των νέων ρυθμίσεων, γι’ αυτό και η ΕΣΕΕ θα εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε το νέο πτωχευτικό πλαίσιο να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr /

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com