Ολοκληρώθηκε η υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε η υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019. Η διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» της ΓΓΠΣΔΔ, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 166.576 δηλώσεις επί συνόλου 175.725 υπόχρεων προσώπων. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό δηλώσεων έφτασε στο 95% του συνόλου των υπόχρεων πολιτών.

Δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις από 9.149 πρόσωπα εκ των οποίων υπάρχουν 300 αποβιώσαντες.

Τα τελευταία 4 χρόνια, το πληροφοριακό σύστημα έχει λάβει και επεξεργαστεί συνολικά 1.330.000 δηλώσεις από 235.000 υπόχρεους.

Η υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για το 2019 συνεχίζεται με την καταβολή, ωστόσο, του σχετικού μειωμένου παράβολου των πενήντα ευρώ (50€) για τις επόμενες 30 ημέρες.

Για τυχόν τροποποιήσεις στις εμπρόθεσμες δηλώσεις, ο νόμος προβλέπει προθεσμία 30 ημερών.

Ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η ΓΓΠΣΔΔ έφερε λειτουργικά εις πέρας και με επιτυχία τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ». Παράλληλα, συνεργαζόμαστε στενά με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», με σκοπό την ευκολότερη και συντομότερη υποβολή των δηλώσεων για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των υπόχρεων πολιτών».

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης δήλωσε: «Η ανταπόκριση των υπόχρεων στην διαδικασία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για το έτος 2019 υπήρξε μεγάλη, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 95% του συνόλου των υπόχρεων. Η Αρχή έχει ως βασικό στρατηγικό στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης και αποτροπής της διαφθοράς με την περαιτέρω αξιοποίηση καινοτόμων μεθοδολογιών και εργαλείων πληροφορικής και επικοινωνιών».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

(Visited 3 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com