Αχτσιόγλου: Κούρεμα προσαυξήσεων ως και 85%.

Print Friendly, PDF & Email

Αχτσιόγλου: Κούρεμα προσαυξήσεων ως και 85%.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αχτσιόγλου: Κούρεμα προσαυξήσεων ως και 85%

 

Μείωση της βασικής οφειλής και των προσαυξήσεων με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ λέει η υπουργός Εργασίας. Δίκαια τα αιτήματα των διανομέων. Όνειδος η στάση της Ν.Δ. για την υπόθεση Novartis.

Λεπτομέρειες για το σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ3 υποστήριξε πως «οι οφειλές που έχουν σωρευτεί από το 2002 έως και το 2016 θα κουρεύονται στη βάση μίας αναδρομικής εφαρμογής του σημερινού ασφαλιστικού νόμου (4387/16), ο οποίος ορίζει ότι οι εισφορές υπολογίζονται στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων». Τόνισε πως η ρύθμιση θα αφορά όλες τις οφειλές, έως και τα τέλη του 2018, με την προϋπόθεση ο οφειλέτης να είναι συνεπής ως προς τις τρέχουσες εισφορές, ενώ σε αυτήν θα μπορούν να ενταχθούν και οι εργοδοτικές εισφορές για τις οποίες θα ισχύει το κούρεμα των προσαυξήσεων, που θα μπορεί να φτάσει το 100% σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής από τον οφειλέτη.

Επισήμανε, ότι θα γίνεται κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% σε όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Το κούρεμα της βασικής οφειλής και το κούρεμα των προσαυξήσεων θα οδηγούν σε μία νέα οφειλή μειωμένη μεσοσταθμικά κατά 60-65%, η οποία θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ».

Αναφερόμενη στους εργαζόμενους διανομείς ανέφερε πως «έχουν πολλά δίκαια αιτήματα και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις μαζί τους. Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε για τις 120 δόσεις, εντός Απριλίου, θα υπάρχουν και ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζόμενων διανομέων. Θα προβλεφθεί η υποχρέωση του εργοδότη να συντηρεί το μηχανάκι, να παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του κράνους. Στην περίπτωση που το μηχανάκι είναι στην ιδιοκτησία του εργαζόμενου, ο εργοδότης θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει 15% επί του κατώτατου μισθού, ως αποζημίωση στον εργαζόμενο, προκειμένου να συντηρεί το μηχανάκι του κάθε μήνα. Προχωράμε, επίσης, με στοχευμένους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο».

Για την Novartis

«Η γραμμή που τηρεί η ΝΔ στις δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο της Novartis είναι πραγματικό όνειδος στην πολιτική ζωή. Κρύβονται πίσω από την παραγραφή», τόνισε η υπουργός σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: https://www.euro2day.gr /

(Visited 2 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com