Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά.

Print Friendly, PDF & Email

Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη νέα απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή, σημείωσε ο υφυπουργός.

Από μια νέα μελλοντική απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα κρίνει αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων, εξαρτά την τύχη των νέων αγωγών για τα αναδρομικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Με συνέντευξή του στο “Έθνος”, ο κ. Πετρόπουλος παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο για το θέμα που απασχολεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη νέα απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή.

Υπενθυμίζεται πως στο επίκεντρο είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του 2012 για “ψαλίδι” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από κοινού με την ολοκληρωτική κατάργηση των δώρων, οι οποίες κρίθηκαν το 2015 αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Ο κ. Πετρόπουλος τονίζει ότι δημιουργήθηκε ηλεκτρονική εφαρμογή στον ΕΦΚΑ προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι και συνωστίζονται σε ουρές αναμονής. Πρόκειται για την www.efka.gov.gr και δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά.

«Το ΣτΕ θα επαναλάβει την απόφασή του ή θα την αλλάξει. Την απόφασή του θα την εφαρμόσουμε. Η δική μας πολιτική είναι πολιτική ενίσχυσης και διαρκών βελτιώσεων της κοινωνικής ασφάλισης. Και το αποδεικνύουμε συνεχώς. Όχι μόνο με την επιστροφή εισφορών του ΑΚΑΓΕ και του ΕΟΠΥΥ. Και έτσι θα συνεχίσουμε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τάσος Πετρόπουλος.

Πηγή: https://www.euro2day.gr/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us: