Βάρος σε εισαγγελικές παραγγελίες και διασταυρωτικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Βάρος σε εισαγγελικές παραγγελίες και διασταυρωτικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Βάρος σε εισαγγελικές παραγγελίες και διασταυρωτικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Εντολές στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης ώστε να επιταχύνουν τον έλεγχο υποθέσεων που αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών έχει δώσει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Με εντολή του κ. Πιτσιλή η φορολογική διοίκηση θα δώσει βάρος και σε υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών και ειδικά σε υποθέσεις ταυτόχρονων ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, καθώς και σε υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων.

Στόχος είναι να εξέλθουν από το τέλμα συγκεκριμένες υποθέσεις τις οποίες διερευνούν αλλοδαπές φορολογικές αρχές, αλλά για μη διευκρινιζόμενους λόγους έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το βάρος πέφτει σε υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε εισαγγελικής ή δικαστικής αρχής και διατηρούνται στην ΑΑΔΕ.

Πηγή: https://www.cnn.gr/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us: