Σαρωτικοί έλεγχοι και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία

Print Friendly, PDF & Email

Σαρωτικοί έλεγχοι και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σαρωτικοί έλεγχοι και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία

Από «κόσκινο» θα περάσουν περισσότερους από 200.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι αρχές θα «ξεσκονίσουν» επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχους για «φουσκωμένες» επαγγελματικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων, απενεργοποίηση ΑΦΜ από εξαφανισμένους εμπόρους που κλέβουν ΦΠΑ, επιστροφές φόρων και τακτικοί έλεγχοι επιχειρήσεων για τη διαπίστωση «φουσκωμένων» επαγγελματικών δαπανών είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ελέγχων που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει ο ελεγκτικός μηχανισμός της φορολογικής διοίκησης.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, στόχος των χιλιάδων ελέγχων είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μέσω της καλλιέργειας κλίματος φορολογικής συμμόρφωσης στην αγορά προκειμένου να επιτευχθούν οι εισπρακτικές προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2018.

Η ΑΑΔΕ έχει δεσμευτεί έναντι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα φέρει στα Δημόσια Ταμεία φέτος το ποσό των 51 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

(Visited 9 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com