Πιτσιλής: Δεν φέρνουν έσοδα οι παλιές φορολογικές υποθέσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Πιτσιλής: Δεν φέρνουν έσοδα οι παλιές φορολογικές υποθέσεις.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Πιτσιλής: Δεν φέρνουν έσοδα οι παλιές φορολογικές υποθέσεις

Η εισπραξιμότητα από τους ελέγχους της τελευταίας πενταετίας φτάνει στο 47% ενώ για τις υποθέσεις προηγούμενων ετών διαμορφώνεται κοντά στο 9%, σημειώνει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Οι παλιές υποθέσεις δεν φέρνουν έσοδα στο Δημόσιο δηλώνει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνοντας ότι η εισπραξιμότητα από τους ελέγχους της τελευταίας πενταετίας φτάνει στο 47% ενώ για τις υποθέσεις προηγούμενων ετών διαμορφώνεται κοντά στο 9%.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ τονίζει ότι η φορολογική διοίκηση θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, τονίζοντας ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση και ο παραδειγματισμός, όχι η εξόντωση των επιχειρήσεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 δόσεων, σημειώνει ότι οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η απόφαση είναι πολιτική. Σχετικά με τον εξωδικαστικό, τονίζει ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο συμβιβασμός και να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του προσθέτοντας πως πολλές φορές γίνονται με αυτοματισμό ενέργειες κατασχέσεων χωρίς αποτέλεσμα».

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com