Πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις

«Ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αποτελεί τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Κουντουρά, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης, συνεισφέροντας με περισσότερο από 20% του ΑΕΠ, αλλά και περίπου με ένα εκατομμύριο άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε η αρμόδια υπουργός.

Αναφερόμενη σε όσα έχουν γίνει το 2015 και το 2016, ο ίδιος σημείωσε ότι «με συλλογική κυβερνητική προσπάθεια σε πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο, καταφέραμε τα δύο προηγούμενα δύσκολα χρόνια, μέσα σε ένα περιβάλλον με οικονομική στενότητα, με γεωπολιτικές αλλαγές και με εξωγενείς και αστάθμητους παράγοντες, η Ελλάδα να καταγράψει τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις και είχαμε ιστορικά ρεκόρ σε όλες τις τουριστικές μονάδες».

Για το 2017, το κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι «με τα μέχρι τώρα στοιχεία εξελίσσεται στην καλύτερη τουριστική χρονιά με θεαματική αύξηση». Ακόμη, τόνισε ότι «ο ελληνικός τουρισμός κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 7% ετησίως και είναι διπλάσιος του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού, που φθάνει το 3% με 4%». «Αυτοί οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ενίσχυσαν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οδήγησαν τα δύο τελευταία χρόνια σε μία πραγματική έκρηξη της επενδυτικής δραστηριότητας», συμπλήρωσε.

Παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία, η υπ. Τουρισμού , μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Μόνο το 2016 κατατέθηκαν στο υπουργείο και στην αρμόδια υπηρεσία 142 φάκελοι για νέα και υφιστάμενα ξενοδοχεία, άνω των 300 κλινών. Στον αναπτυξιακό νόμο υποβλήθηκαν 251 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις, που αναλογούν στο 50% του αναπτυξιακού νόμου. Ενεργοποιήσαμε πόρους πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την υλοποίηση νέων έργων στον τουρισμό, στηρίζουμε μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που στο παρελθόν δεν ήταν επιλέξιμη και το πρώτο πρόγραμμα που βγάλαμε, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις είχε ως σκοπό να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν».

Επίσης, η κ. Κουντουρά ανακοίνωσε ότι «θα προκηρύξουμε τον Σεπτέμβριο νέο πρόγραμμα, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση της λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στις νέες θέσεις εργασίας για το 2017, λέγοντας πως η ανάπτυξη του τουρισμού αποτυπώνεται στην αύξηση της πλήρους απασχόλησης και εξήγησε:

«Με βάση στατιστικά στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν περίπου 255.000 νέες θέσεις εργασίας που συνδέονται κυρίως με τον τουρισμό και είναι η υψηλότερη επίδοση στο ισοζύγιο απασχόλησης από το 2001. Αποτελεί ρεκόρ 17ετίας και αυτό είναι επιτυχία όλων μας, επιτυχία της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 15 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com