Εφορία: Από την άνοιξη η λοταρία με τα δώρα για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες

Print Friendly, PDF & Email

Εφορία: Από την άνοιξη η λοταρία με τα δώρα για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εφορία: Από την άνοιξη η λοταρία με τα δώρα για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες

Από την άνοιξη αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών να μοιράζει «δώρα» στους φορολογούμενους που θα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες χτίζεται στο εξής το αφορολόγητο όριο.

Το νέο πρόγραμμα της λοταρίας είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη του υπουργείου, το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε από την άνοιξη να αρχίσει να «τρέχει». Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι, καθώς στην όλη διαδικασία αναμένεται να μπουν και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Από το σχέδιο, πάντως, των «δώρων», τις τελευταίες λεπτομέρειες του οποίου επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική θα απουσιάζουν τελικά τα ακίνητα και τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά και νομικά κωλύματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν στην παρούσα τουλάχιστον φάση.

Από την άλλη βέβαια πλευρά η λοταρία θα «κληρώνει»:

• ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο, το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να κυμαίνεται και πέριξ των 50.000 ευρώ και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του φορολογούμενου το πώς θα το χρησιμοποιήσει

• μηνιαία ποσά έως και 1.000 ευρώ, τα οποία και πάλι ο φορολογούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, αλλά μόνο με τη χρήση της κάρτας του

• ημερήσια ποσά που θα είναι ίσα ή διπλάσια της αξίας συναλλαγής του φορολογούμενου.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

(Visited 47 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com