ΥΠΟΙΚ: Δεν χρειάζεται συγκέντρωση αποδείξεων για το 2016.

Print Friendly, PDF & Email

ΥΠΟΙΚ: Δεν χρειάζεται συγκέντρωση αποδείξεων για το 2016.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Δεν χρειάζεται συγκέντρωση αποδείξεων για το 2016

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Τέλος του μήνα οι αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του επιδόματος θέρμανσης. Καμία αλλαγή στα τέλη Ι.Χ.

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα, προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματοςμε βάση τις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής, ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων, το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 3 times, 1 visits today)
Please follow and like us: