Σε 120 δόσεις η εξόφληση κόκκινων οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Print Friendly, PDF & Email

Ένα σχέδιο για να δοθεί οικονομική ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις (που κρίνονται βιώσιμες) και ελεύθερους επαγγελματίες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το σχέδιο οι οφειλέτες θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος οφειλέτης στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η συνέπεια στην εκπλήρωση των τρεχουσών υποχρεώσεών του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».

Κάθε περίπτωση θα είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η εισφοροδοτική και φοροδοτική ικανότητα.

Όσο μικρότερο αριθμό δόσεων (αρχής γενομένης από τις 12) επιλέξει ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό μείωσης των προσαυξήσεων και των προστίμων. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερος γίνεται ο αριθμός των δόσεων (έως και τις 120) που θα καθοριστούν, τόσο θα περιορίζεται το «κούρεμα».

Με το σχέδιο για τη «δεύτερη ευκαιρία» στους οφειλέτες του Δημοσίου έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει η τρόικα. Εάν δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις μετά τις 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πηγή: www.news.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us: