Έχετε φορολογικές παραβάσεις; Παραδεχτείτε τις και… μειώστε τα πρόστιμα.

Print Friendly, PDF & Email

Έχετε φορολογικές παραβάσεις; Παραδεχτείτε τις και… μειώστε τα πρόστιμα.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Έχετε φορολογικές παραβάσεις; Παραδεχτείτε τις και… μειώστε τα πρόστιμα

Έχετε υποπέσει σε κάποια φορολογική παράβαση; Παραδεχτείτε την και… κερδίστε γενναιόδωρη έκπτωση από 50% έως και 90% στα πρόστιμα.

Όσοι έχουν πιαστεί στην «τσιμπίδα» των φορολογικών Αρχών μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2015 και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια ή στην επιτροπή επίλυσης διαφορών ή δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προστίμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα πρόστιμά τους.

Οι λήπτες εικονικών τιμολογίων έχουν διορία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για να «ομολογήσουν» τις παραβάσεις τους και να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αυξήσει τα έσοδα στα δημόσια ταμεία γι’ αυτό και απευθύνει πρόσκληση στους παραβάτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους ως τις 30/10 διαφορετικά την επομένη το πρόστιμο θα είναι και πάλι διπλάσιο, όπως προέβλεπε μέχρι πρότινος ο προηγούμενος νόμος.

Για παράδειγμα, για έκδοση εικονικών ή λήψη εικονικών στοιχείων, νόθευση στοιχείων, καθώς και καταχώριση στα βιβλία αγορών ή εξόδων χωρίς παραστατικά: πρόστιμο ίσο με 40% της αξίας κάθε στοιχείου. Εάν η αξία του στοιχείου είναι μερικώς εικονική, ποσό ίσο με το 40% του μέρους της εικονικής αξίας. Όταν δεν δύναται να προσδιορισθεί η μερικώς εικονική αξία, ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου. Όταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Please follow and like us: