Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ που χάνουμε δεν χρειαζόμαστε ΕΝΦΙΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ που χάνουμε δεν χρειαζόμαστε ΕΝΦΙΑ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ που χάνουμε δεν χρειαζόμαστε ΕΝΦΙΑ

“Tο 1/3 του ΦΠΑ, που χάνουμε κάθε χρόνο να μπορέσουμε να πιάσουμε δεν χρειαζόμαστε καν ΕΝΦΙΑ” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα , χαρακτήρισε «νέο όπλο» κατά της φοροδιαφυγής το 48ωρο κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν κόβουν «από ένα αριθμό αποδείξεων και πάνω, από ένα συγκεκριμένο τζίρο και πάνω και πάντοτε με λογική φειδούς στο πώς εφαρμόζουμε το μέτρο».

Περιγράφοντας τη διαδικασία, είπε ότι, «η εντολή, που έχουν τα συνεργεία μας είναι να ξεκινάνε από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής κι από τους ακριβούς χώρους διασκέδασης και μετά να πηγαίνουνε στα σουβλατζίδικα, στα περίπτερα, στους φούρνους κλπ. Δεν θα ξεκινάμε από την μικρή και την μεσαία φοροδιαφυγή. Με όλο το εύρος της θα ασχολούμαστε, αλλά θα ξεκινάμε από την μεγάλη».

Αναφορικά με την πορεία των εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2016, σημείωσε ότι, «έχουμε πιάσει 954 εκατομμύρια έσοδα, όχι βεβαιωμένα, έσοδα που μπήκαν στο ταμείο, παραπάνω από το στόχο… σε μεγάλο βαθμό προκύπτουν από υποθέσεις λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής και είναι η απόδειξη, ότι πιάνουμε τους στόχους περισσότερο κι από αυτό, που είχε ορίσει ο προϋπολογισμός».

Για την προαναγγελθείσα χρήση του πλαστικού χρήματος, για την τεκμηρίωση του αφορολόγητου, διευκρίνισε ότι, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο, θα πρέπει να έχουν καλύψει ένα μέρος του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα. Το ποσοστό αυτό, θα εξαρτάται από το ύψους του εισοδήματος.

Επανέλαβε ότι, από το μέτρο για το πλαστικό χρήμα θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών περιοχών και τα άτομα πάνω από ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, το οποίο θα οριστικοποιηθεί «αυτές τις μέρες». «Δεν θα βάλουμε το όριο στα 90 χρόνια και δεν θα το βάλουμε στα 60 χρόνια», είπε σχετικά.

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε την σχέση των εσόδων με την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική: «το 1/3 του ΦΠΑ, που χάνουμε κάθε χρόνο να μπορέσουμε να πιάσουμε δεν χρειαζόμαστε καν ΕΝΦΙΑ».

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us: