ΥΠΟΙΚ: Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές – Διασύνδεση ταμεια

Print Friendly, PDF & Email

ΥΠΟΙΚ: Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές – Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές – Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η διάταξη που προβλέπει τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Δ.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. κατηγορούσε την κυβέρνηση για ενθάρρυνση της φοροδιαφυγής, με την παραγραφή 36.000 ανέλεγκτων υποθέσεων του ΣΔΟΕ και το «πάγωμα» της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης

Ξεπέρασαν κάθε όριο γραφικότητας οι «υπεύθυνοι» των Οικονομικών Υποθέσεων και Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας με την ανακοίνωσή τους για τη διάταξη που ψηφίστηκε στο Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών και αφορά τη μεταφορά υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Ασκούν κριτική και χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο μια διάταξη που εφαρμόζει την απόφαση για μεταφορά υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, όπως αυτή ψηφίστηκε στον Ν.4336/2015, τον οποίο είχε ψηφίσει και το κόμμα τους! Δηλαδή τη δυνατότητα ελέγχου φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων να την έχει μόνο η ΓΓΔΕ.

Καταγγέλλουν πως με τη διάταξη παραγράφονται υποθέσεις φοροδιαφυγής όταν είναι ξεκάθαρο πως:

• Η καταγραφή των μεταφερόμενων υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και δεν είναι κάτι που θα γίνει τώρα.

• Η μεταφορά των υποθέσεων που είχε αποφασιστεί στις 31-8-2015, αφορούσε τις πρώτες 4.000 υποθέσεις και όχι το σύνολο τους.

• Η μεταφορά του προσωπικού από το ΣΔΟΕ προς τη ΓΓΔΕ αποτελούσε μέρος της συμφωνίας με τους θεσμούς (ν.4336/2015) και όχι υπουργική απόφαση.

• Η καταγραφή των υποθέσεων έχει γίνει με όλα τα κριτήρια που έχουν οριστεί.

• Στο διάστημα των δύο μηνών που ορίζει η τροπολογία, θα γίνει η μεταφορά των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ προς τη ΓΓΔΕ και όχι η καταγραφή όπως αναφέρουν.

• Η ΓΓΔΕ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και την προτεραιοποίηση των υποθέσεων, εφαρμόζοντας risk analysis, και έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε έλεγχο των υποθέσεων που θα επιλεγούν.

• Οι υποθέσεις παίρνουν παράταση παραγραφής για τρία χρόνια ενώ αν παρέμεναν στο ΣΔΟΕ θα οδηγούνταν σε παραγραφή.

Τέλος, η διάταξη που προβλέπει τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το οποίο και θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χρησιμοποιεί περισσότερο πολιτικά και ουσιαστικά επιχειρήματα στις ανακοινώσεις της, παρά πιστή αναπαραγωγή στρεβλά πληροφορημένων πρωτοσέλιδων της διαπλοκής.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, που ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή, αντί να τη χτυπούν, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε χθες τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Με τροπολογία που κατέθεσε ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση ”παγώνει” την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Προφανώς, η Κυβέρνηση αντισταθμίζει την έλλειψη βούλησης και την αδυναμία της να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, με την επιβολή υπερφορολόγησης σε όλους τους Έλληνες.

Αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που διαλύει την πραγματική οικονομία και φτωχοποιεί τους Έλληνες».

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com