Ερχεται ο νόμος για εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.

Print Friendly, PDF & Email

Ερχεται ο νόμος για εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ερχεται ο νόμος για εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας είναι στους σχεδιασμούς στης κυβέρνησης σύμφωνα με τον Τρ. Αλεξιάδη. Το σχόλιο για τη λίστα από τη Ρηνανία Βεστφαλία.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη λίστα που πήρε το υπουργείο Οικονομικών από τη Ρηνανία Βεστφαλία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε της εξής δήλωση:

1. Είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν.

2. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό!

3. Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία αυτών που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό, θα αποτυπωθεί με διάφορους τρόπους. Τους συμβουλεύουμε να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου. Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας.

4. Στη μικρή μερίδα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την άμεση ή έμμεση κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα, θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010. Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς (από την Παρασκευή 27.11.2015) και θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

(Visited 21 times, 1 visits today)
Please follow and like us: