Φορολογικά μέτρα – φωτιά ψηφίζονται τον Οκτώβριο

Print Friendly, PDF & Email

Φορολογικά μέτρα – φωτιά ψηφίζονται τον Οκτώβριο.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Φορολογικά μέτρα – φωτιά ψηφίζονται τον Οκτώβριο

Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια και εκείνοι της φορολόγησης των αργοτών. Ενσωματώνεται η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.

Φθινόπωρο με φοροκαταιγίδες προβλέπει το 3ο μνημόνιο και μάλιστα… ισχυρές.

Αρχές Οκτωβρίου, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, αλλά και εκείνοι της φορολόγησης των αργοτών, ενώ ενσωματώνεται και η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα. Αυτά είναι λίγα μόνο από όσα θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τον Οκτώβριο στη Βουλή. Αναλυτικότερα, θα προβλέπει:

• Ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων.

• Με την ενσωμάτωση, περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ενδεχομένως να επιβαρυνθούν

• Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχίσει να υπολογίζεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

• Απαλλαγές. Κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.

• Σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.

• Αύξηση σε δύο δόσεις του συντελεστή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, από το 0,066 ευρώ το λίτρο στο επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή στο 0,33 ευρώ το λίτρο, μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016. Από την 1/10/2015 ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες θα ανέλθει από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από το 0,066 στο 0,200 ευρώ το λίτρο. Την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου θα αυξηθεί στα 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι φορολογούμενοι.

• Μείωση κατά το ήμισυ των δαπανών για τις επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

• Επανασχεδιασμός των κλιμακίων φορολόγησης για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.

• Αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αντισταθμιστούν τυχόν απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών.

• Αρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμη και στις κατοικίες τους εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη.

• Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, ώστε εκτός από την προκαταβολή φόρου, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και μεγαλύτερο φόρο, καθώς ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.

Πηγή: http://www.thetoc.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com