Κομισιόν: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 54 εκατ. € για Ελλάδα-Κύπρο.

Print Friendly, PDF & Email

Κομισιόν: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 54 εκατ. € για Ελλάδα-Κύπρο

Νέο ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενέκρινε σήμερα (29/7) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εννιά παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και το σύνολο της χώρας της Κύπρου, ενώ το επίκεντρο θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών τους με μέτρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Επιτροπή, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνεισφορά της Ε.Ε. θα ανέλθει σε περίπου 46 εκατ., ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα «Interreg» στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, εστιάζει στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών με στόχο την άμβλυνση και την αναστροφή των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω επενδύσεων σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών.

Τέλος, θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τόσο μέσω της πρόληψης των κινδύνων, όσο και μέσω της προώθησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών.

Οι περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Interreg» από την Ελλάδα, είναι οι περιφέρειες της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Πηγή: http://www.real.gr/
Εκτύπωση σελίδας

(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com