Ενιαίο ΦΠΑ 18% με έκπτωση για πλαστικό χρήμα εξετάζει η Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email

Ενιαίο ΦΠΑ 18% με έκπτωση για πλαστικό χρήμα εξετάζει η Αθήνα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ενιαίο ΦΠΑ 18% με έκπτωση για πλαστικό χρήμα εξετάζει η Αθήνα

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», καθιερώνεται ένας χαμηλός συντελεστής 7-8%, που θα αφορά πού βασικά ήδη διατροφής. Πέραν του ΦΠΑ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η Αθήνα προσανατολίζεται στη διατήρηση ενός μειωμένου ΕΝΦΙΑ και σε χορήγηση αμνηστίας για αδήλωτες καταθέσεις έναντι εφάπαξ φόρου.

Στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18% για αγορές με μετρητά, και 15% για αγορές ορισμένων αγαθών με κάρτες, φαίνεται να συγκλίνουν η κυβέρνηση και οι δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Βήμα», καθιερώνεται ένας χαμηλός συντελεστής 7-8%, που θα αφορά πού βασικά ήδη διατροφής, όπως το ψωμί, το γάλα, αλλά και τα φάρμακα.

Στον ενιαίο ΦΠΑ θα συμπεριληφθούν και τα νησιά. Ωστόσο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γιάννης Βαρουφάκης στη Βουλή, οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά το καλοκαίρι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα δικαιούνται επιστροφές για κάποια προϊόντα, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνσή τους.

Πέραν του ΦΠΑ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η Αθήνα προσανατολίζεται στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (αλλά με μείωση των αντικειμενικών αξιών) και σε χορήγηση αμνηστίας για αδήλωτες καταθέσεις με εφάπαξ φόρο 15-20%.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται πολύ σοβαρά να επιβληθεί τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω, αλλά και να επιβληθούν φόροι στο τζίρο των καταστημάτων στα νησιά. Για τα καταστήματα που συνδέονται με τον τουρισμό, η επιβάρυνση δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη, αλλά να περιορίζεται χρονικά στην τουριστική περίοδο.

Στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνεί στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

«Αγκάθι» πάντως παραμένει το εργασιακό, όπου ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να βρει λύση με πολιτική διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: http://www.skai.gr/

(Visited 13 times, 1 visits today)
Please follow and like us: