Βαλαβάνη: Έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο

Print Friendly, PDF & Email

Live αναζήτηση
νόμων
Live αναζήτηση
αποφάσεων

Αναζήτηση
Ανά κλάδο
Αναζήτηση ανά κλάδο
Θεματική
αναζήτηση
Αναζήτηση ανά θέμα
Κωδικοποιημένοι
νόμοι
Κωδικοποιημένοι νόμοι

Εκτύπωση
Αποστολή σε φίλο με email
Εκτύπωση σε word

Προσθήκη στην βιβλιοθήκη σας
Ανοιγμα θέματος στην κοινότητα λογιστών
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ειδήσεις › Οικονομικές Ειδήσεις
Δείτε επίσης

Ο καθηγητής στατιστικής Νίκος Φράγκος νέος γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών
Αυτές είναι οι 6 μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Βαλαβάνη: Έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο

Την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εξέφρασε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη η οποία διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Δεν θα περιλαμβάνει, ωστόσο, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, με την κα Βαλαβάνη να τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι την ρύθμιση των 100 δόσεων είχε φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο την είχε φέρει όπως είπε με έναν τρόπο “κλειδωμένο”.

Ανήγγειλε επίσης ρύθμιση μέχρι το τέλος του Μαρτίου που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί κάποιος να πληρώσει όποιο ποσό χρέους που δεν είναι σε ρύθμιση και επί τόπου να σβήσει το σύνολο των προσαυξήσεων, των τόκων και ο,τι έχει πρόσθετα επιβαρυνθεί. Είναι πιο ελκυστικό για όσους έχουν παλιά χρέη.

Επανάλαβε ότι στη ρύθμιση μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τέλους του 2014, όσοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και θέλουν να παραιτηθούν από ένδικα μέσα και άνθρωποι που αργεί η εφορία λόγω ελλειπούς προσωπικού να εκκαθαρίσει το χρέος τους.

Συμπλήρωσε ότι θα μπορεί να γίνεται μερική εφάπαξ εξόφληση χρέους μέχρι το τέλος Απριλίου.

Για τον ΦΑΠ επανέλαβε ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ μετά από αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού συντονισμένου και επιχειρησιακά εποπτευόμενου εκτιμώντας όμως ότι οι δανειστές της χώρας πρέπει να της δώσουν χρόνο ώστε να παραχθούν αποτελέσματα.

Τόνισε ότι από το 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν επεξεργάζεται το υπουργείο νομοσχέδιο για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να χειριστεί τα θέματα στο επίπεδο του Eurogroup.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us: