Σ.Β.Β.Ε.: Αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Σ.Β.Β.Ε.: Αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΛ. ΜΟΡΙΧΟΒΟΥ 1

54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

τηλ: 2310 539817

fax: 2310 541933

email: info@sbbe.gr

15 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Η έκδοση ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας, να είναι δυνατή, όταν υπάρχουν βεβαιωμένες, αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ ή άλλες περιπτώσεις, όπου δια νόμου προβλέπεται καταβολή φόρου σε δόσεις, ζήτησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κα Αικατερίνη Σαββαϊδου.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποίησε και προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη, και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη, υπογραμμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη του, οι οποίες αδυνατούν να εκδώσουν ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα όταν υπάρχουν βεβαιωμένες, αλλά, μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις περιπτώσεις όπου δια νόμου προβλέπεται η καταβολή φόρου σε δόσεις.

Η έκδοση ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας είναι για τις επιχειρήσεις καθημερινή πρακτική, καθώς αποτελεί το πρώτο προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε δραστηριότητά τους (συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου, δάνεια από τράπεζες, εκταμιεύσεις ποσών από επενδυτικά προγράμματα, κλπ), χωρίς το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν.

Η αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής ενημερότητας αναγκάζει τις ενήμερες και καθ’ όλα συνεπείς επιχειρήσεις, επεσήμανε ο ΣΒΒΕ, να χάνουν χρόνο και αντίστοιχα να επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος, ενώ παράλληλα δημιουργούνται πρόσθετες εργασίες και φόρτος στις ήδη επιβαρυμένες φορολογικές υπηρεσίες.

Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2014

(Visited 4 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com