25% χαμηλότερες οι ταχύτητες Διαδικτύου στην Ευρώπη από αυτές που διαφημίζονται

Print Friendly, PDF & Email

25% χαμηλότερες οι ταχύτητες Διαδικτύου στην Ευρώπη από αυτές που διαφημίζονται
25% χαμηλότερες οι ταχύτητες του Διαδικτύου στην Ευρώπη, από εκείνες που διαφημίζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ταχύτητες χαμηλότερες έως και 25% κατά μέσο όρο από εκείνες που διαφημίζονται από τους παρόχους, παρέχονται τελικώς στους Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μελέτη αναφέρει ότι η μέση ταχύτητα του διαδικτύου στην Ευρώπη είναι 19,7 Mbps.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διαφημίζουν συνήθως ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνες που τελικά παρέχονται στους καταναλωτές, προσθέτει η έκθεση. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ, στόχος είναι έως το 2013, οι Ευρωπαίοι χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περίπου 10.000 νοικοκυριά στη «Γηραιά Ήπειρο». Συνολικά, έγιναν 75 εκατομμύρια δοκιμές και «μεταφορτώθηκαν» περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δεδομένων.

Παραδόξως, οι ενσύρματες συνδέσεις διαδικτύου προσέγγισαν περισσότερο τις διαφημιζόμενες ταχύτητες, αποδίδοντας σε ποσοστό 91,4% το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι οπτικές ίνες απέδωσαν σε ποσοστό 84,4% τις ταχύτητες που θα έπρεπε να παρέχονται, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Λιγότερο αποδοτικές ήταν οι γραμμές ADSL, λειτουργώντας μόλις στο 63,3% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com