Υψηλή παραβατικότητα διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια.

Print Friendly, PDF & Email

Υψηλή παραβατικότητα διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια.

Ειδήσεις – Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υψηλή παραβατικότητα διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια

ΣΩΡΕΙΑ παρανομιών και παραβάσεων διαπίστωσαν οι έλεγχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του ΣΔΟΕ στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στους 222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του έτους στις εν λόγω επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 1.633 παραβάσεις σε 148 παραβάτες.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην εγκύκλιο διαταγή που απέστειλε το ΣΔΟΕ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις για εντατικούς ελέγχους στα ανταλλακτήρια και ενεχυροδανειστήρια αλλά και στους ελέγχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι οδήγησαν στο σχηματισμό 8 δικογραφιών και πρόσθεσε ότι το εύρος και τα ποσοστά παραβατικότητας επιβάλλουν συνέχιση των ελέγχων στις επιχειρήσεις, υπάρχουσες και νεοϊδρυθείσες, του συγκεκριμένου κλάδου.

Από τους ελέγχους που συνεχίζει το ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα σε δεκάδες ενεχυροδανειστήρια διαπιστώνεται ότι έχει στηθεί μια φάμπρικα διακίνησης χρυσού και ασημιού, καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ιδιοκτήτες φοροδιαφεύγουν συστηματικά μη τηρώντας βιβλία, χωρίς να κόβουν τιμολόγια, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν έχουν κάνει καν έναρξη επαγγέλματος. Μάλιστα ελεγκτές του ΣΔΟΕ άρχισαν ήδη τις δεσμεύσεις τιμαλφών και θυρίδων αλλά και την κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων. Στη Θεσσαλία ελέγχθηκαν 6 ενεχυροδανειστήρια και στα 4 από αυτά βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο έγιναν 5 έλεγχοι και στα 5 από αυτά βεβαιώθηκαν 120 παραβάσεις απόκρυψης ΦΠΑ και του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Ανάλογη εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, όπου και στα 9 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν υπήρχε πλήθος φορολογικών παραβάσεων, 70 τον αριθμό. Στην Ήπειρο δεσμεύτηκαν 94 είδη τιμαλφών αλλά και θυρίδες, ενώ στα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα τα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια είναι «μαϊμού».

Πηγή: www.express.gr

(Visited 14 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com