Ε.Ε: Συμφωνία για πακέτο 120 δισ. ευρώ προς ανάπτυξη και εργασία. Ε

Print Friendly, PDF & Email

Ε.Ε: Συμφωνία για πακέτο 120 δισ. ευρώ προς ανάπτυξη και εργασία.

Ειδήσεις – Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ε.Ε: Συμφωνία για πακέτο 120 δισ. ευρώ προς ανάπτυξη και εργασία

Την ίδια στιγμή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίστηκε δυσαρεστημένη για το ύψος των κονδυλίων και τους τομείς που αυτά θα διατεθούν στην χώρα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπέϊ.

“Συμφωνήσαμε να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης», δήλωσε ο Βαν Ρόμπαϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «ατζέντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση» για την οποία «θα διαθέσουμε σχεδόν 120 δισεκατομμύρια ευρώ για να λάβουμε άμεσα μέτρα ανάπτυξης».

Παρέμβαση Παπούλια για το πέμπτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης

Η ορθολογική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ύφεσης, είναι οι ζωτικοί στόχοι της Ελλάδας, τόνισε, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ. Παπούλιας είχε συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Επίσης, ο Κ. Παπούλιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε τη διαφωνία της στην διαχείριση του πέμπτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2014 – 2020 και εμφανίστηκε δυσαρεστημένη για το ύψος των κονδυλίων και τους τομείς που αυτά θα διατεθούν στην πατρίδα μας. Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι η εκτίμηση που θα γίνει για την κατανομή των κονδυλίων, θα πρέπει να βασίζεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση.

Ο Κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, ενώνισε ότι τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής θα αναφέρεται ότι η οικονομική και νομισματική ένωση θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τις τράπεζες, ένα για τη δημοσιονομική πολιτική, ένα για την οικονομική και ένα για τη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Πηγή: Καθημερινή
Εκτύπωση σελίδας

(Visited 32 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com