Ανακοινώθηκαν επίσημα οι εκδόσεις των Windows 8

Print Friendly, PDF & Email

alt

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τη σειρά εκδόσεων των Windows 8, δίνοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό. 

Για τους ιδιώτες θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις, εκ των οποίων μία για επεξεργαστές ARM, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Enterprise για επιχειρήσεις.
Αναλυτικότερα, οι εκδόσεις των Windows 8 θα είναι οι εξής:

  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8 RT
  • Windows 8 Enterprise

Επίσης θα κυκλοφορήσουν κάποιες εκδόσεις μόνο για την αγορά της Κίνας.
Η απλή έκδοση Windows 8 θα είναι η εξέλιξη των Windows 7 Basic και Windows 7 Home.
Η έκδοση Windows 8 Pro θα είναι η εξέλιξη των Windows 7 Professional και Windows 7 Ultimate.

Τόσο τα Windows 8 όσο και τα Windows 8 Pro θα είναι συμβατά με Intel-compatible επεξεργαστές και θα διατεθούν σε εκδόσεις 32 και 64 bit.

Η έκδοση Windows 8 RT θα είναι συμβατή με επεξεργαστές ARM και θα διατίθεται μόνο σε κατασκευαστές tablets και άλλων συσκευών με τους εν λόγω επεξεργαστές. Δεν θα διατίθενται δηλαδή απευθείας στους ιδιώτες. Στην έκδοση αυτή θα υπάρχουν ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα τα Word, Excel, Powerpoint και OneNote.

Η έκδοση Windows 8 Pro σε σχέση με την απλή εκδοση Windows 8 θα περιλαμβάνει υποστήριξη των τεχνολογιών BitLocker (υψηλή κρυπτογράφηση δίσκων), Hyper-V (νέο σύστημα virtualization) και Group Policy για διαχείριση δικαιωμάτων χρηστών.

Η έκδοση Windows 8 Enterprise θα αφορά επιχειρήσεις και θα περιλαμβάνουν επιπλέον τεχνολογίες virtualization, μαζικών εγκαταστάσεων αναβαθμίσεων και άλλες δυνατότητες που θα κάνουν εύκολη την εργασία των διαχειριστών και τεχνικών.

Η Microsoft όπως αναμενόταν, απλοποίησε σημαντικά τις εκδόσεις των Windows 8 σε σχέση με τα Vista και 7, μειώνοντας τον αριθμό τους για ιδιώτες μόλις σε τρεις και για επιχειρήσεις μόνο σε μία, αποτρέποντας έτσι τα μπερδέματα και ασάφειες που είχαν προκύψει με τους προκατόχους των Windows 8.

Πηγή: technewz.gr

(Visited 11 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com