Επανέρχεται μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – ΜμΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Επανέρχεται μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – ΜμΕ.

Ειδήσεις – Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Επανέρχεται μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – ΜμΕ

ΜE πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναμένεται να επανέλθει η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους αμέσως μετά το Πάσχα. Όπως δηλώνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να ληφθεί η τελική έγκριση από το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων η ρύθμιση προβλέπει:

– Η κύρια κατοικία εξαιρείται από τη ρευστοποίηση για οφειλές.

– Δίνεται η δυνατότητα στο δικαστήριο να επιμηκύνει το διάστημα αποπληρωμής της οφειλής μέχρι και 35 έτη από 20 που είναι σήμερα εφόσον η προσωπική κατάσταση του οφειλέτη το δικαιολογεί.

– Καθιερώνεται το δικαίωμα διατήρησης ατομικού τραπεζικού λογαριασμού έως 1.500 ευρώ και οικογενειακού έως 2.000 ευρώ.

– Δίνεται η δυνατότητα σε μικροκαταστηματάρχες, λογιστές και αυτοκινητιστές των οποίων οι οφειλές δεν υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ να υπαχθούν στις ευνοϊκές προβλέψεις.

– Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών.

– Η περίοδος ρύθμισης των χρεών που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης.

– Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

– Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 16 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com