Ειδήσεις (Τρίτη – 10/04/2012) Ρύθμιση χρεών και για αυτοαπασχολούμενους.

Print Friendly, PDF & Email

Ειδήσεις (Τρίτη – 10/04/2012)
Ρύθμιση χρεών και για αυτοαπασχολούμενους.

Ειδήσεις – Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ρύθμιση χρεών και για αυτοαπασχολούμενους

ΤΗΝ επέκταση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως δύο άτομα ζητεί μέσω σχετική επιστολής η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη επαναφοράς της ρύθμισης πριν τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

«Με δεδομένο ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, η προτεινόμενη ρύθμιση αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ελάφρυνσής τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης ζητεί τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου ταυτόχρονης καταβολής, μέσω τραπεζών, μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

«Το ΒΕΑ δεν είναι αρνητικό όσον αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, οι αντιρρήσεις του εστιάζονται στην ταυτόχρονη καταβολή και των μισθών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Οι αντιρρήσεις αυτές απορρέουν από την αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να εφαρμόσουν ένα τέτοιο μέτρο δεδομένων των δυσκολιών ρευστότητας που αντιμετωπίζουν καθώς και της συνήθους πρακτικής των τμηματικών καταβολών που εφαρμόζουν για την πληρωμή των εργαζομένων τους.

Κύριε υπουργέ, με τα λουκέτα στην αγορά να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας η υλοποίηση των προτάσεών μας, μέσω των αναγκαίων αλλαγών στο κατατεθειμένο σχέδιο νόμου, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 7 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com