Έως και 11% είναι μειωμένα τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος φέτος.

Print Friendly, PDF & Email

Έως και 11% είναι μειωμένα τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος φέτος.

Ειδήσεις – Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Έως και 11% είναι μειωμένα τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος φέτος

ΜΕΙΩΜΕΝΑ από 0,17% έως και 11% είναι φέτος τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος για τα βασικότερα προϊόντα φυτικής παραγωγής, όπως προκύπτει από τους σχετικούς αναλυτικούς πίνακες που εγκρίθηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου. Τα ποσά που αναγράφονται στους πίνακες αυτούς οφείλουν να δηλώσουν φέτος στην εφορία πάνω από 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και περισσότεροι από 2.000.000 λοιποί φορολογούμενοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και εισοδηματίες), οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά αποκτούν και εισοδήματα από γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκαν και πίνακες με τις μέσες τιμές καθαρού γεωργικού εισοδήματος για προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Tα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος είναι φέτος μειωμένα κατά 10%-11% για το ρύζι, τις πατάτες και τα ροδάκινα, κατά 5,25% για τις ελιές (βρώσιμες και ελαιοποιήσιμες), κατά 7,5% για τα καπνά ανατολικού τύπου και τα καπνά τύπου Virginia, κατά 2% για τα ξερά φασόλια, τα ζαχαρότευτλα, τα αμπέλια οινοποιίας και τα επιτραπέζια αμπέλια και κατά 0,17%-0,75% για τα πορτοκάλια (ομφαλοφόρα, κοινά και βαλέντσια). Για τα μήλα, τον αραβόσιτο, το σκληρό και το μαλακό σιτάρι τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος έχουν καθοριστεί σε επίπεδα ίδια με πέρυσι.

Τα τεκμαρτά ποσά ενοικίων ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα ποσά για τις καλλιέργειες θερμοκηπίων είναι μειωμένα κατά 5% σε σύγκριση με το 2011.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση είναι:

1. Όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα και το 2011 το ετήσιο καθαρό γεωργικό τους εισόδημα ήταν πάνω από 3.000 ευρώ. Οι εν λόγω φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση ακόμη κι αν το ετήσιο καθαρό γεωργικό τους εισόδημα ήταν το 2011 κάτω από 3.000 ευρώ εφόσον κατά τη διάρκεια του έτους αυτού απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν τεκμήρια ή εφόσον βαρύνονται με τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες, υπηρετικό προσωπικό κ.λπ.

2. Όσοι αγρότες πήραν μέσα στο 2011 επιδοτήσεις για προϊόντα φυτικής παραγωγής πάνω από 1.500 ευρώ ή για προϊόντα ζωικής παραγωγής πάνω από 2.250 ευρώ.

3. Όσοι εισέπραξαν επιστρεφόμενο ΦΠΑ μέσα στο 2011 από 881 ευρώ και πάνω.

4. Όσοι είναι κύριοι ή επικαρπωτές ή νομείς ή κάτοχοι γεωργικής γης και την καλλιεργούν με μορφή θερμοκηπίων σε έκταση από δύο στρέμματα και πάνω.

5. Όσοι αποκτούν και γεωργικό εισόδημα χωρίς να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 57 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com