Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Παροχής Υπηρεσίων

Print Friendly, PDF & Email

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Παροχής Υπηρεσίων

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 13:30

Αναμένεται η προκήρυξη προγράμματος για την ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 500.000.000€ και σκοπό έχει να ενισχύσει, με ποσοστό έως 60% τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς . Δίνεται έμφαση στους δυναμικούς κλάδους δραστηριότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομικότητα και αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίοι θα δώσουν την ζητούμενη ώθηση στην περιφερειακή οικονομία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
H κάθε περιφέρεια χωριστά θα επιλέξει ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που θα επιδοτηθούν. Ανάμεσα στις κατηγορίες αυτές θα περιλαμβάνονται Μεταποιητικές, Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις που είτε δραστηροποιούνται στον κλάδο για πάνω απο δυο έτη είτε είναι νέες επιχειρήσεις.

ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Ενισχύονται έργα ύψους επένδυσης από 20.000€ έως 300.000€ ενώ τo ποσοστό επιδότησης φτάνει το 60% ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης της επένδυσης.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο συνολικός Προϋπολογισμός που θα διατεθεί από την δράση ανέρχεται σε 500.000.000€.


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com