Απεσύρθη το άρθρο για ένταξη περίπου 200.000 αυτοαπασχολουμένων στη ρύθμιση για τα χρέη

Print Friendly, PDF & Email
Σε απόσυρση του άρθρου για την ευνοϊκή αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και περίπου 200.000 αυτοαπασχολουμένων προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι θα την επαναφέρει αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τη συνεπακόλουθη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.    
Ακόμη ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε χθες στη Βουλή ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας νέος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης και ελέγχου.
Ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός για παράνομα προνοιακά επιδόματα
Ειδική τροπολογία για την επιστροφή προνοιακών επιδομάτων που είχαν εισπραχθεί παρανόμως από μη δικαιούχους κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Προβλέπεται η σύσταση ειδικού ελεγκτικού κέντρου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προκειμένου να ελεγχθούν μία προς μία οι 40.000 περιπτώσεις που δεν απογράφηκαν κατά την πρώτη φάση ελέγχου. Η εξοικονόμηση από τη μη καταβολή των παράνομων επιδομάτων θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ.
Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, το ειδικό ελεγκτικό κέντρο θα εξειδικεύσει αυτές τις περιπτώσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων καταθέτοντας αγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στην τροπολογία προβλέπεται το όριο των 30 με 35 υποθέσεων, που θα μπορεί να αναλάβει ο κάθε δικηγόρος. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, από την 1η Απριλίου σταματάει η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος σε όσους δεν απογράφηκαν.
Πηγή: www.express.gr
(Visited 24 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com