Εως τις 27/2 το πρώτο πακέτο μέτρων του νέου μνημονίου.

Print Friendly, PDF & Email

Εως τις 27/2 το πρώτο πακέτο μέτρων του νέου μνημονίου.

Ειδήσεις – Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εως τις 27/2 το πρώτο πακέτο μέτρων του νέου μνημονίου

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εφαρμογή των συμφωνιών που σχετίζονται με το νέο οικονομικό πρόγραμμα ήταν το ένα από τα δύο μείζονα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θα σχηματισθεί κατάλογος δράσεων ανά υπουργείο ώστε το πρώτο “πακέτο” των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και συνεδριάζει η γερμανική Βουλή προκειμένου να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση.

Απώτατη καταληκτική ημερομηνία για την υλοποίηση του δεύτερου “πακέτου” προαπαιτούμενων δράσεων είναι η 15η Μαρτίου, οπότε και λήγει η έγκριση της δανειακής σύμβασης από διάφορα κοινοβούλια της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, στο υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της εξειδίκευσης των τρόπων άντλησης των 300 εκ. ευρώ από τις συντάξεις, με το υπουργικό Συμβούλιο να καταλήγει ότι τα 100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκ. από τις επικουρικές.

Επίσης στο υπουργικό Συμβούλιο υπήρξαν σκέψεις το ειδικό μισθολόγιο να έρθει δύο μήνες νωρίτερα.

Το δεύτερο μείζον θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ήταν εκείνο των επεισοδίων της Κυριακής στο Κέντρο της Αθήνας, όπου αποφασίστηκε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν αμεσότερα όσοι υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποφασίστηκε το κτήριο που στεγάζει τον κινηματογράφο “Αττικόν” να αποκατασταθεί με πόρους του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα και ιδεολογικής αντιμετώπισης της βίας και άρθρωσης πολιτικού λόγου που θα δημιουργήσει μέτωπο εναντίον της.

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεδριάσει αύριο το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο προπαρασκευαστική επιτροπή για να διαμορφώσει πακέτο προτάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και τρόπους αποτροπής τυχόν παρόμοιων φαινομένων Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές για τους χειρισμούς και τον τρόπο αντίδρασης της ΕΛΑΣ στην αποτροπή των προχτεσινών επεισοδίων.

Στην παρέμβασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας ‘Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και αρκετά μέλη της κυβέρνησης εξέφρασαν προβληματισμό για το ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη, καθώς υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση δεσμεύσεων που πρέπει να γίνουν έως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να γίνουν έως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ούτως ή άλλως το υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τη θητεία της κυβέρνησης και πως αυτό είναι θέμα των πολιτικών αρχηγών.

Τέλος το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις φρουρές στα πλοία που ταξιδεύουν σε επικίνδυνες περιοχές και του υπουργείου Υγείας για την εξοικονόμηση πόρων για τη φαρμακευτική δαπάνη και τη λειτουργία των φαρμακείων.

Πηγή: www.express.gr

(Visited 25 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com