Την άμεση κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Την άμεση κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ.

Ειδήσεις – Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Την άμεση κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

”Nα ολοκληρωθεί άμεσα τη νομοθετική διαδικασία ενσωμάτωσης των αναγκαίων διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) στις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος, ώστε να μπορεί πλέον ο επιχειρηματίας να απαλλαγεί από το απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό σύστημα τήρησης βιβλίων”, ζήτησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σε επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει στην επιστολή ότι ”ο χρόνος στη προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας είναι πολύτιμος. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται πολύ πιο άμεσα από την πανευρωπαϊκή ελληνική κακή πρωτοτυπία της ύπαρξης του ΚΒΣ- που αιχμαλωτίζει επιχειρήσεις και αναπαράγει τη συνδιαλλαγή- και κατ’ ελάχιστον από τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στους κατώτατους μισθούς των ανειδίκευτων εργαζομένων”.

Υπενθυμίζει δε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011, η Γενική Συνομοσπονδία, είχε χαιρετίσει την απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών να συγκροτήσει Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. ”Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα με νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (262Α/16-12-2011), η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν λίγες μέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να διατηρείται ο ΚΒΣ για ακόμα ένα έτος τουλάχιστον”, καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 20 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com