Μόλις 50.000 ευρώ από τις συλλήψεις φοροφυγάδων.

Print Friendly, PDF & Email

 

Μόλις 50.000 ευρώ από τις συλλήψεις φοροφυγάδων.

Ειδήσεις – Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μόλις 50.000 ευρώ από τις συλλήψεις φοροφυγάδων

Κινήσεις εντυπωσιασμού έχουν καταλήξει να είναι οι συλλήψεις μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, που τις τελευταίες ημέρες γίνονται μαζικά.

Όπως αναφέρουν “Τα Νέα”, το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ (!).

Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσοι συλλαμβάνονται περνούν μία νύχτα στα κρατητήρια και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι είτε με περιοριστικούς όρους – εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 15 ημέρες -, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.

Ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον λόγο τους. Κανένας από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.

“Είναι πρόκληση. Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ”, λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους νόμους.

Πηγή: www.express.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com