Δεν θα συνεδριάσει αύριο το Ecofin.

Print Friendly, PDF & Email

Δεν θα συνεδριάσει αύριο το Ecofin.

Ειδήσεις – Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δεν θα συνεδριάσει αύριο το Ecofin

Την απόφασή της να μην συγκαλέσει αύριο Συμβούλιο Εcofin, ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, υπογραμμίζεται ότι οι εργασίες για το σύνολο του πακέτου μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, θα συνεχιστούν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η πολωνική προεδρία σημειώνει ακόμη ότι οι εργασίες, στο επίπεδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, θα συνεχιστούν επί τη βάση των αποτελεσμάτων της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Στόχος είναι, όπως υπογραμμίζεται, να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατό όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οι λεπτομέρειες του πακέτου.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση για την ματαίωση της συνεδρίασης του Ecofin προκαλεί εκνευρισμό στις δέκα χώρες της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και αισθάνονται αποκλεισμένες από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την κρίση χρέους.

Oι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται την Τετάρτη σε μία από τις κρισιμότερες συνόδους, με στόχο θα δώσουν μια συνολική απάντηση, όπως έχουν πει, στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, με ζητήματα αιχμής το περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, την ανακεφαλαιοποίηση ευρωπαϊκών τραπεζών και την ενίσχυση του «οπλοστασίου» του προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 23 times, 1 visits today)
Please follow and like us: