Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μπλόκαρε χθες την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Print Friendly, PDF & Email

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μπλόκαρε χθες την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Ειδήσεις – Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μπλόκαρε χθες την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων

ΤO πρώτο «μπλόκο» στους λογαριασμούς ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων επιχείρησε να βάλει χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταλαμβάνοντας το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της επιχείρησης στην οδό Πειραιώς. Η κατάληψη που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος κάλεσε τους συνδικαλιστές να αποχωρήσουν από το κτίριο, όπου εμποδίζεται η έκδοση λογαριασμών και έδωσε εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Η παρέμβαση Παπακωνσταντίνου είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα, με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο κτίριο της οδού Πειραιώς χωρίς να προσδιορίζουν για πόσο διάστημα. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος έλεγε χαρακτηριστικά: «Ας πάμε φυλακή, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα στον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο που δεν έχει να πληρώσει ούτε το ρεύμα και κάνει ρυθμίσεις στον λογαριασμό του».

Στην κατάληψη συμμετείχαν περίπου 500 μέλη της ΓΕΝΟΠ αλλά και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων φορέων που συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν το κτίριο όπου είναι έτοιμοι προς εκτύπωση 190.000 λογαριασμοί. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ δήλωναν αργά χθες το βράδυ ότι η επιχείρηση είναι σε θέση να προχωρήσει στην έκδοση των λογαριασμών ανεξαρτήτως της κατάληψης.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη κίνηση από τη ΓΕΝΟΠ η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο, σε επόμενη φάση θα εμποδίσει την αποστολή σημειωμάτων προειδοποίησης για διακοπή του ρεύματος και εν συνεχεία θα προχωρήσει «σε μάχη σώμα με σώμα», με τα συνεργεία που θα αναλάβουν το έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.

http://www.express.gr/

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com