Κύπρος: Εγκρίθηκε δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία με επιτόκιο 4,5%.

Print Friendly, PDF & Email

Κύπρος: Εγκρίθηκε δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία με επιτόκιο 4,5%.

Ειδήσεις – Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κύπρος: Εγκρίθηκε δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία με επιτόκιο 4,5%

Τη διμερή δανειακή σύμβαση με τη Ρωσία ύψους 2,5 δις ευρώ ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει ανάσα στην κυπριακή κυβέρνηση, της οποίας το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών με επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Πρόκειται για διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

“Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και διαδικασίες για να εφαρμοστεί το γρηγορότερο δυνατόν”, είπε ο Στεφάνου σε δημοσιογράφους.

Το κόστος δανεισμού της Κύπρου εκτοξεύτηκε τους περασμένους μήνες μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις του αξιόχρεού της εξαιτίας των δημοσιονομικών της αστοχιών και της έκθεσης των τραπεζών της στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η Κύπρος έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Πολλές ρωσικές εταιρίες έχουν ιδρύσει θυγατρικές στη Μεγαλόνησο προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό της φορολογικό καθεστώς. Οι κυπριακές τράπεζες έχουν επίσης αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Ρωσία.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com