Η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων, με προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων, με προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ειδήσεις – Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων, με προγράμματα του ΕΣΠΑ

Οι καθυστερήσεις στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων του ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ.) με εκπροσώπους κομμάτων και κοινωνικούς εταίρους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ., σε συνέχεια των επιστολών, που απέστειλε στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, στους υπευθύνους των κομμάτων και στα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Νίκο Νικολόπουλο, Βουλευτή Αχαΐας, υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, υπεύθυνο του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον Γιάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, έγινε αναλυτική συζήτηση για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών αξιολόγησης και ανάθεσης 4 διαγωνισμών του ΕΣΠΑ, που εκκρεμούν από το 2009 και αφορούν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στα οποία θα συμμετάσχουν 52.000 άνεργοι.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. ενημέρωσαν και για την έντονη φημολογία, σχετικά με το ό,τι το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης των διαγωνισμών αυτών, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω δραματική καθυστέρηση για τους επωφελούμενους ανέργους, αλλά και άμεσο κίνδυνο απώλειας 4.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Όπως επισημαίνεται, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν έκπληκτοι την ανησυχία τους τόσο για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που έχουν ως θύματα τους ανέργους όσο και για την εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ, που αφορούν την κατάρτιση και την απασχόληση, ενώ δεσμεύτηκαν για την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, ώστε να προωθήσει η κυβέρνηση τα απαραίτητα προγράμματα. Ήδη, 3 Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέβαλαν σχετική ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, ενώ η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, κατέθεσε, στις 23/09/11, αναφορά για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, πρότεινε την προώθηση κοινών δράσεων με τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης των κοινωνικών εταίρων (ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.). Ανέφερε δε ότι προγραμματίζεται, για την προσεχή εβδομάδα, ευρεία σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων με τον ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ., προκειμένου να συντονιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com