Μέρκελ: Δεν θα επιτρέψουμε στάση πληρωμών στην Ελλάδα. Ειδήσεις – Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέρκ

Print Friendly, PDF & Email

Μέρκελ: Δεν θα επιτρέψουμε στάση πληρωμών στην Ελλάδα.

Ειδήσεις – Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Δεν θα επιτρέψουμε στάση πληρωμών στην Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, τόνισε με σημερινές δηλώσεις της ότι “το να επιτραπεί μια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα καταστρέψει το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη” και τότε “μπορεί με την τροπή, που θα λάβουν τα πράγματα, να διαχυθεί το καταστροφικό κλίμα, όπως ακριβώς έγινε στα τέλη του 2008, όταν πτώχευσε ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Lehman Brothers”.

Η καγκελάριος Μέρκελ έδωσε συνέντευξη στο δημοφιλές τηλεοπτικό πολιτικό πρόγραμμα του δημοσιογράφου Guenthner Jauch.

“Χρειάζεται να κάνουμε βήματα, τα οποία να μπορούμε να τα ελέγχουμε. Ομως, αυτό που δεν μπορούμε να πράξουμε, είναι να καταστρέψουμε το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών στο μέσον της πορείας και να πάμε σε μια κατάσταση, όπου θα λένε, αφού το κάναμε αυτό στην Ελλάδα (σ.σ.: μια στάση πληρωμών), τότε θα το κάνουμε και για την Ισπανία, για το Βέλγιο, ή για όποια άλλη χώρα.

Τότε, λοιπόν, ούτε ένα φυσικό πρόσωπο δεν θα βάζει, πια, χρήματα στην ΕΕ”, υπογράμμισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Εξάλλου, η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ότι “εμπιστεύεται το ΔΝΤ”, ως προς τον τρόπο διαχείρισης απ αυτό της κρίσης του ελληνικού χρέους, αλλά και “πιστώνει” τη θέση του ΔΝΤ, ότι “το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο”.

Τέλος, η κα Μέρκελ απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι “δεν διαβλέπει τον παραμικρό κίνδυνο για τον κυβερνητικό συνασπισμό απ την ψηφοφορία, που θα γίνει την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, με θέμα την αύξηση αρμοδιοτήτων του μηχανισμού σταθερότητας της ευρωζώνης, του EFSF.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 4 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com