Οι 151 Φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Print Friendly, PDF & Email

Οι 151 Φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Ειδήσεις – Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 151 Φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία

Πάνω από 3.500 υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ θα τεθούν, σε πρώτη φάση σε εργασιακή εφεδρεία, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Οι αμέσως επόμενοι, στην ίδια φάση επίσης, που θα χαρακτηριστούν “πλεονάζον προσωπικό” θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.λπ. (Δείτε ποιοί είναι οι 151 φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία το 2011, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου).

Την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις 151 ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ πρέπει να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.

Σε δεύτερη φάση, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην “εργασιακή εφεδρεία” επιπλέον προσωπικό.

Πηγή: http://www.express.gr

(Visited 16 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com