Απεργία σήμερα και αύριο για εφοριακούς και τελωνειακούς.

Print Friendly, PDF & Email

Απεργία σήμερα και αύριο για εφοριακούς και τελωνειακούς.

Ειδήσεις – Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργία σήμερα και αύριο για εφοριακούς και τελωνειακούς

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.

Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ, η συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η προσωπική διαφορά να δίνεται και σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνον όσους υπηρετούν στο συγκεκριμένο υπουργείο.

« …Αυτό που εμείς συμφωνήσαμε δεν θα ισχύσει μόνο για εμάς. Οι όποιες διαφορές προκύψουν μεταξύ των αμοιβών που θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο και των σημερινών μας αμοιβών θα καλυφθούν προς στιγμήν με “προσωπική διαφορά”.» είχε πει ο κ. Γ.Γρίβας.

« Το ότι καταργείται το επίδομα “Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων” (ΔΙΒΕΕΤ) στους εφοριακούς και δεν θα είναι ένα επίδομα που θα ξεκινά από τα 600 ευρώ και θα φτάνει ως τα 1.300 ευρώ όπως σήμερα, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ο υπάλληλος θα έχει και δραματική μισθολογική καθίζηση» είχε προσθέσει ο κ. Γρίβας.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us: