Στο επίκεντρο διεθνών funds οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Στο επίκεντρο διεθνών funds οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.

Ειδήσεις – Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στο επίκεντρο διεθνών funds οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις

TO πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των 160 fund managers από 115 funds που έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή στο 6ο Roadshow της ΕΧΑΕ, το οποίο θα διενεργηθεί στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Κεντρικός ομιλητής στο εφετινό πρόγραμμα παρουσιάσεων θα είναι ο ειδικός γραμματέας Aποκρατικοποιήσεων του Yπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα αναπτύξει τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – μετοχοποιήσεων και τιτλοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΧΑΕ, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό και αυτό αναδεικνύεται σε ισχυρό πλεονέκτημα για το φετινό πρόγραμμα παρουσιάσεων.

Συμμετοχή 29 εισηγμένων

Στην εφετινή παρουσίαση συμμετέχουν 29 εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις, εκπροσωπούμενες στις περισσότερες περιπτώσεις από τους διευθύνοντες συμβούλους τους ή τους οικονομικούς διευθυντές ομίλων και έχουν κλειστεί ήδη 500 ραντεβού με fund managers.

Τα ραντεβού είναι αντίστοιχα των προηγούμενων ετών και έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προβλεπόμενο χρόνο, στις περιπτώσεις εισηγμένων που εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον (ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha, Eurobank, Folli Follie κ.ά.).

Τις περισσότερες –και μάλιστα με απόσταση– παρουσιάσεις έχει προς το παρόν κλείσει ο ΟΠΑΠ, λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για την άδεια βιντεολόττο, την επέκταση του μονοπωλίου και τη, σε δεύτερο χρόνο, διάθεση του 34% του μετοχικού του κεφαλαίου από το Δημόσιο.

Η δεύτερη εταιρία με τα περισσότερα μέχρι στιγμής κλεισμένα ραντεβού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli Follie και ακολουθούν οι τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Κύπρου) καθώς και εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως οι Coca-Cola 3Ε, Τιτάν, Frigoglass.

Σημειώνεται ότι στις παρουσιάσεις δεν θα λάβουν τελικώς μέρος το Τ.Τ. και η Αγροτική Τράπεζα. Οι 29 εταιρίες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής: Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Πειραιώς, MPB, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Τιτάν, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Intralot, Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Φουρλής, Frigoglass, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Σιδενόρ, Eurobank Properties, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com