Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας.

Print Friendly, PDF & Email

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας.

Ειδήσεις – Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας

«ΓIA την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα», διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκας Παπαρήγα, για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

«Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε πρακτικές του παρελθόντος για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Δεν θα προχωρήσουμε σε προγράμματα Stage με 450 ευρώ. Το δικό μας πρόγραμμα προβλέπει αμοιβή 625 ευρώ (το καθαρό ποσό της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας) με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για 5 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια. Ο ΟΑΕΔ πλήρωνε 1,2 δισ. ευρώ για επιδόματα και τώρα ξεπερνά τα 2 δισ., με τα επιδόματα να μην εξαρτώνται από τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς ο Οργανισμός εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση. Ενισχύουμε τους ανέργους με τις δυνατότητες που έχουμε…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτρουμάνης.

Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκε χθες στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΠΑΝΑΔ ( http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1 ) η λίστα με τα ονόματα όλων των μελών και των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Συνολικά, 174 μη κυβερνητικές οργανώσεις θα διαχειρισθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία έχουν εξαγγελθεί από τον Μάρτιο.

Οι φορείς που επιλέχθηκαν θα κληθούν να προχωρήσουν στην άμεση υπογραφή συμβάσεων πεντάμηνης απασχόλησης, μηνιαίου επιδόματος 625 ευρώ, για 55.000 ανέργους με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, σε έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών και προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ).

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 4 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com