Υπ. Οικονομικών: Ανακοίνωση Τύπου αναφορικά με δημοσιεύματα για την Cleary, Gottlieb, Steen and Hami

Print Friendly, PDF & Email

Υπ. Οικονομικών: Ανακοίνωση Τύπου αναφορικά με δημοσιεύματα για την Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΙΚΗΣ 5-7

10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

TΗΛ.: 210-3332551/2

FAX: 210-3332559

e-mail : press@minfin.gr

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Τύπου αναφορικά με δημοσιεύματα για την Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο αναφορικά με τη νομική εκπροσώπηση της Ελλάδας από το αμερικανικό νομικό γραφείο Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP σε σχέση με πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνονται τα εξής:

«Ο διορισμός του νομικού γραφείου Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη, ως νομικού συμβούλου της Ελληνικής Δημοκρατίας για το PSI έχει ανακοινωθεί ευθύς εξ αρχής. Η Cleary Gottlieb είναι κορυφαίο παγκοσμίως γραφείο παροχής νομικών συμβουλών σε κράτη που, όπως η Ελλάδα, σχεδιάζουν ευρεία επιμήκυνση του χρέους τους.

Η Ελληνική Δημοκρατία προσέλαβε την Cleary Gottlieb για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, καθώς και την συμφωνία με το IIF, δηλαδή για να επεξεργαστεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ή επαναγοράς ομολόγων και τίποτε άλλο.

Σενάρια όπως αυτό που αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα -περί δήθεν ανάθεσης στην Cleary Gottlieb της προετοιμασίας μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ- είναι και ανακριβή και ύποπτα και απολύτως αντίθετα προς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης».

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com