Εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελλάδα.

Ειδήσεις – Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελλάδα

META το γερμανικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό ήλιο και ευρύτερες συνεργασίες και μετά τον τραπεζικό γάμο Alpha- Eurobank, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και σε δραστηριότητες που αφορούν άλλους τομείς, στο πλαίσιο των δράσεων της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΞΠΡΕΣ οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται για τοποθέτηση κεφαλαίων στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς, όπως είναι αυτός της ενέργειας και για συνεργασίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πρώτη εκδήλωση του ενδιαφέροντος αυτού αποτελεί η άφιξη στην Αθήνα ολιγομελούς αποστολής Ιαπώνων της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας, για διερευνητικές επαφές με Eλληνες αρμοδίους.

Επίσης από 7 έως 10 Νοεμβρίου ελληνική αποστολή με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ελβετία, σε Βέρνη και Γενεύη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει επιχειρηματικό φόρουμ για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την προσφορά-παρουσίαση ελληνικών κρασιών, τα οποία οι Eλληνες παραγωγοί θέλουν να τοποθετήσουν στην ελβετική αγορά.

Εξάλλου, από 6 έως 8 Οκτωβρίου αναμένεται στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από την Ουκρανία, της οποίας θα ηγείται ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με σκοπό τη δυναμική προώθηση της συνεργασίας με την Ελλάδα, στην ναυτιλία, στον ναυπηγοκατασκευαστικό τομέα, στις επενδύσεις και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί εκφράζουν επίσης ενδιαφέρον για συνεργασίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα και για συνεργασίες σε θαλάσσιες και ποτάμιες μεταφορικές διασυνδέσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα οργανωθεί ελληνοουκρανικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 4 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com