Οι 34 μεγαλύτερες εφορίες παρουσίασαν στο πρώτο εξάμηνο μηδενικό «εισπρακτικό» έργο.

Print Friendly, PDF & Email

Οι 34 μεγαλύτερες εφορίες παρουσίασαν στο πρώτο εξάμηνο μηδενικό «εισπρακτικό» έργο.

Ειδήσεις – Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οι 34 μεγαλύτερες εφορίες παρουσίασαν στο πρώτο εξάμηνο μηδενικό «εισπρακτικό» έργο

ΣΧΕΔΟΝ μηδενικό έργο παρουσιάζουν οι 34 μεγαλύτερες εφορίες που εισπράττουν περίπου το 70% των συνολικών φορολογικών εσόδων.

Από τις 34 ΔΟΥ στις 28 κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε κάτω από έναν έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο. Στις υπόλοιπες 6 οι έλεγχοι φθάνουν μέχρι το 1,82 από τη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σε επίπεδο εφοριών, 12 μεγάλες ΔΟΥ δεν έχουν ελέγξει ούτε καν μία υπόθεση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις οχλήσεις των εφοριών για υποβολή δηλώσεων και απόδοση φόρων.

Στη ΔΟΥ Παλλήνης η μη συμμόρφωση φθάνει το 46,12% και στη Β’ Ηρακλείου το 37,96%.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της έλλειψης χρημάτων από την πλευρά των επιτηδευματιών οι οποίοι δεν προσέρχονται στις εφορίες να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Με αργούς ρυθμούς κινείται και η διαδικασία των ληξιπρόθεσμων χρεών και των κατασχέσεων καθώς οι 33 από τις 34 εφορίες παρουσιάζουν απόδοση κάτω του 1% και μόλις σε μία εφορία, στη Β’Α Θεσσαλονίκης, έχουν γίνει κατασχέσεις στο 4% των ληξιπρόθεσμων οφειλετών.

Στο σύνολο των 286 ΔΟΥ εκκρεμούν 360.370 υποθέσεις. Τις περισσότερες εκκρεμείς 5.623 έχει η Eφορία Ρόδου και τις λιγότερες (44) η Eφορία Θέρμου.

Στις εφορίες των επιχειρήσεων, στη ΦΑΒΕ Αθηνών εκκρεμούν 1.742 υποθέσεις, στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης 1.736, στη ΦΑΕ Πειραιά 1.562 και στη ΦΑΕΕ Αθηνών 3.243 υποθέσεις.

Eρχονται 1,5 εκατ. «λυπητερές»

για όλες τις έκτακτες εισφορές

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 1,5 εκατ. μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν το «ραβασάκι» της εφορίας για να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τον φόρο επιτηδεύματος καθώς και την έκτακτη εισφορά εφόσον κατέχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, σκάφος αναψυχής και πισίνα.

Oπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης μιλώντας στη ΝΕΤ, μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν ταχυδρομηθεί 1,5 εκατ. εκκαθαριστικά σημειώματα. Eτσι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου (τον επόμενο μήνα από τον μήνα βεβαίωσης του φόρου).

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κυμαίνεται από 1% έως και 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και το τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ για φέτος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκδώσει κοινό εκκαθαριστικό σημείωμα με το ύψος της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος και όποιας άλλης έκτακτης εισφοράς προκύπτει λόγω περιουσιακών στοιχείων.

Η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης. Για όσους βεβαιωθεί μέσα στον Αύγουστο θα πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Σε εφάπαξ εξόφληση παρέχεται έκπτωση 5% κι εφόσον πρόκειται για ποσά κάτω των 300 ευρώ. Δεν χάνει το δικαίωμα των δόσεων ή της έκπτωσης αν η βεβαίωση γίνει το 2012. Δεν εισπράττονται ποσά μέχρι 27 ευρώ.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com