Δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων προωθεί η κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

Δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων προωθεί η κυβέρνηση.

Ειδήσεις – Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων προωθεί η κυβέρνηση

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση ονομάτων φοροφυγάδων βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι έχουν πλέον ωριμάσει η συνθήκες. Ωστόσο εκτιμά ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα και αφού προηγουμένως δοθεί το πράσινο φως από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Η λογική είναι ότι όταν ο μέσος πολίτης δοκιμάζεται και από την επιβολή φόρων, δεν μπορεί να μην εκτίθενται οι μεγαλοφοροφυγάδες στην κρίση της κοινής γνώμης, πέραν από την προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Αυτά συζητήθηκαν χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου με θέμα την φοροδιαφυγή. Σε αυτή μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής του κ. Οικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Παπαϊωάννου και οι κκ Διώτης και Καπελέρης

Κατά την σύσκεψη συμφωνήθηκε να υπάρξει καλλίτερος συντονισμός όσο αφορά το οικονομικό έγκλημα, καλλίτερη συνεργασία της κυβέρνησης με τους φορείς δίωξης της φοροδιαφυγής

Στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόϊκα του προϋπολογισμού λόγω ύφεσης, ενώ με επιστολές προς τους ομολόγους του στην ΕΕ ζητά να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. Υποστήριξε ακόμη ότι έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο δίμηνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποιήσεων εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών του δημοσίου, καθώς αυτή την ώρα ο δείκτης βρίσκεται στο ναδίρ. Τέλος χαρακτήρισε ανήθικη την στάση της ΝΔ στο θέμα των εγγυήσεων και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αρθούν και οι εντάσεις της Φιλανδίας.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 4 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com