Κονδύλια έως 4 δισ. ευρώ για στήριξη της ανεργίας.

Print Friendly, PDF & Email

Κονδύλια έως 4 δισ. ευρώ για στήριξη της ανεργίας.

Ειδήσεις – Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κονδύλια έως 4 δισ. ευρώ για στήριξη της ανεργίας

ΤO νέο ρεκόρ αύξησης της ανεργίας, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της απασχόλησαν χθες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων εβδομάδων θα τεθεί σε εφαρμογή δέσμη προγραμμάτων με στόχο την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, τη διατήρηση των υπαρχόντων μέσω επιδότησης, αλλά και την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων. Με δεδομένο το γεγονός ότι το τέλος της τουριστικής περιόδου «φέρνει» στο ταμείο ανεργίας 100.000 επιπλέον εργαζόμενους, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων για το «νεκρό» –από την άποψη της απασχόλησης στον τουρισμό– εξάμηνο, έχοντας ως στόχο να μην μείνει αναξιοποίητο «ούτε ένα ευρώ» για τον σκοπό αυτό.

Αναφορικά με το πρόγραμμα των 55.000 ανέργων που πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, πηγές του Yπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι μετά τη συνεργασία του υπουργείου με το ΑΣΕΠ, το δεύτερο ζήτησε προθεσμία 15 ημερών ώστε να εξεταστούν διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην ξεκινήσει κανένα πρόγραμμα αν δεν έχει εξασφαλιστεί η αρτιότητα της διαδικασίας.

Ο έλεγχος των αιτούντων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, το ΚΕΠΥΟ, ενώ για κάθε δικαιούχο θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος από τη Διαχειριστική Αρχή της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Το ύψος του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στοιχεία ανεργίας

Οι εγγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 118.488 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010, αγγίζοντας τους 777.782. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι το 62,7% των ανέργων είναι ηλικίας από 30 ως 54 ετών και το 35,8% των εγγεγραμμένων βρίσκονται στην Αττική… Μάλιστα τα συνδικάτα προειδοποιούν για ραγδαία αύξηση μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου αναφέροντας ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 23% στο τέλος τους τρέχοντος έτους.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,70% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,09% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,21%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,21% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,54%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,25%.

Στους Eλληνες υπηκόους αναλογεί το 93,05% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,68% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Eνωσης το 1,27%.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com