Από 1ης Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εφαρμόζει αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών.

Print Friendly, PDF & Email

Από 1ης Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εφαρμόζει αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών.

Ειδήσεις – Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Από 1ης Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εφαρμόζει αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών

ΣΤΗΝ εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, για όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αναμένεται να προχωρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καθώς το Iδρυμα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων. Η κακή οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος επιτείνεται από τη σημαντική υστέρηση εσόδων μέσω της μηνιαίας είσπραξης εισφορών, αλλά και από την αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, οι κατασχέσεις θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα, παρά τις δεσμεύσεις του ότι οι διαδικασίες θα ξεκινούσαν στην αρχή του καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16% και παρ’Α ότι υπάρχει βελτίωση στο σκέλος των δαπανών (τον Ιούλιο η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε και νέα μείωση κατά 3 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. τον Ιούνιο), η πτώση κατά 40% της οικοδομοτεχνικής δραστηριότητας επηρεάζει έντονα τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου.

Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είσπραξης 850 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, αφού στο επτάμηνο του 2011 έχουν εισρεύσει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόνο 410 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com