Αλλαγές στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Print Friendly, PDF & Email

Αλλαγές στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Ειδήσεις – Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αλλαγές στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες και για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Αλλαγές στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα προανήγγειλε, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Έκανε λόγο για μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες και για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αύξηση των προστίμων όπου έχουν γίνει μεγάλες αυθαιρεσίες.

Την Πέμπτη γίνεται συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο υπουργός επισήμανε ότι είναι σημαντική η ευρύτερη συναίνεση, κυρίως από τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία, σε ιδιώτες, των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Ανω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

Είπε ακόμη ότι θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά προειδοποίησε ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στήριξε πλήρως τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Φινλανδία.

«Δεν ήταν λάθος η διαπραγμάτευση με τη Φινλανδία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν σταθμός για την Ελλάδα, αλλά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Η διμερής συμφωνία τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών. Για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας, η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει», παρατήρησε.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 3 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com