Υπό εξέταση η μετάταξη ασφαλισμένων ΟΑΕΕ σε κατώτερη κατηγορία με μικρότερες εισφορές.

Print Friendly, PDF & Email

Υπό εξέταση η μετάταξη ασφαλισμένων ΟΑΕΕ σε κατώτερη κατηγορία με μικρότερες εισφορές.

Ειδήσεις – Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Υπό εξέταση η μετάταξη ασφαλισμένων ΟΑΕΕ σε κατώτερη κατηγορία με μικρότερες εισφορές

ΤH μετάταξη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, με λιγότερες εισφορές, θα εξετάσει το Yπουργείο Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης με τα προεδρεία των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει, μετά από οικονομική μελέτη που θα εκπονηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, το αίτημα των οργανώσεων για μετάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, με λιγότερες εισφορές για τους ασφαλισμένους. Αυτή η μετάταξη, εφόσον υιοθετηθεί και εφαρμοστεί, θα ισχύσει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι πέραν του 2013. Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα έχουν μόνο όσοι έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν σε ρυθμίσεις οφειλών.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα του ΟΑΕΕ και στην περαιτέρω διευκόλυνση των επαγγελματιών, προκειμένου να καταβάλουν τις εισφορές και τις οφειλές παλαιότερων ετών.

Οι πρόεδροι των δύο μεγάλων οργανώσεων, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και την αδυναμία τους σε πολλές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ταμείο τους.

Πρότειναν, επίσης, βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα οφειλών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στους επαγγελματίες για τη δυνατότητα που έχουν να αξιοποιήσουν τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός επισήμανε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των πόρων του ταμείου και δεσμεύτηκε για τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου στον ΟΑΕΕ, ώστε να ενημερώνονται οι οφειλέτες με κάθε λεπτομέρεια για τις επιλογές που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com