Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιλογής ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους.

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιλογής ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ειδήσεις – Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιλογής ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους

«ΣHMA κινδύνου» για το ενδεχόμενο να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας 460 από τα 1.081 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στέλνουν οι εργαζόμενοι λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά, κατά τη συνάντηση που είχε χθες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος δεσμεύτηκε για την προώθηση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες η υποβολή αιτήσεων για επιλογή «ζώνης» ωραρίου από τους δημοσίους υπαλλήλους, κατ’Α εφαρμογή της αύξησης των ωρών εργασίας στο δημόσιο σε 40 ώρες εβδομαδιαίως από 37,5 που ίσχυε έως σήμερα. Oπως προκύπτει και από σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής:

• Ωρα προσέλευσης: 07.00 και αποχώρησης: 15.00 • Ωρα προσέλευσης: 07.30 και αποχώρησης: 15.30 • Ωρα προσέλευσης: 08.00 και αποχώρησης: 16.00 • Ωρα προσέλευσης: 08.30 και αποχώρησης: 16.30 • Ωρα προσέλευσης: 09.00 και αποχώρησης: 17.00.

Το νέο ωράριο θα ισχύει αμέσως μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου. Τα ΚΕΠ των δήμων, στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00. Για τις ΔΟΥ το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από τις 07.30.

Σημειώνεται ότι η δήλωση προτίμησης ωραρίου θα γίνεται στη Διεύθυνση Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους και θα ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Yπουργείου Εσωτερικών για το ωράριο ειδικών κατηγοριών προσωπικού ΟΤΑ Α’Α Βαθμού για τους μονίμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ΟΤΑ α’Α βαθμού, διευκρινίζεται ότι δεν θίγονται από τη ρύθμιση οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης για όσες άλλες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται ειδικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας από ειδικές διατάξεις. Επίσης επισημαίνεται ότι, όπως προβλέπεται από την ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το δημοσίου δικαίου προσωπικό των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, αλλά και από το άρθρο 10 της συλλογικής σύμβασης εργασίας έτους 2010 για το ιδιωτικού δικαίου προσωπικό των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού (καθαριότητα, συνεργεία, ασφαλτόστρωση κ.λπ.) ορίζονται σε 32 εβδομαδιαίως.

Πηγή: http://www.expresss.gr/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com